banner

banner

Hoppning

Inatt vaknade jag så många gånger, låg och funderade ut en massa övningar till ridhuset. När klockan ringde vid fyra så var jag inte så glad i att gå upp precis. Har varit inne och kollat på ryttarcoaching på www.equicare.se .Det kanske vore något det me´?

Bassora ox

Bassora ox

Detta är Bassora, Veras farmor. Bakir ;Veras pappa är ju född på Blommeröd!!

Strömsholmstävlingen i helgen!!!

Nu har man varit och sett eliten tävla!!! Vissa gjorde det med glans andra kanske borde ha tränat lite till... Det är ju lite otäckt när ryttarna går av minst ett språng för tidigt på en maxad oxer i 140:n! Vissa kostade inte ens på sig att klappa om hästen efter ett sånt språng...

Nåja alla var inte såna vissa bidde man riktigt imponerade utav....
Men det fanns så mycket fina hästar, riktigt fina... På lördagen så var vi nere och åt middag och på väg hem så möttes vi av irco filipin, tror jag iaf för det var den enda öppna boxen och där hamnade hästen efter at ha tillfrågat några tjejer...- Jo den är nog Mårtenssons.... Japp Mårtensson fick hästen i sin box vare sig han ville eller inte...
Tack det var så lite så!!!!

Men tänk att man kan slarva bort en häst så....antar att jag kunnat tagit den med mig också...för det var inte någon vakt alls i närheten...kusligt om man tänker på alla dessa dyra hästar...

Antonia fick tyvärr inte komma till final utan var typ två utanför. SYND! Tyvärr hade hon varit sjuk hela natten och hon hann inte rida fram klokt på den första så den fick hon flytta med den påföljden att nästa bidde lika sen osv..inte bra när man rider ett kval!
Maria Gretzer var där, fam.Bratt-Fredricson och Malin förstås. Herr Fredricson välridande som vanligt!!! Tyvärr missade jag att se Gretzer, henne hade jag hoppats att få se.

En annan sak var publiken eller bristen på publik, det var bara halvfullt!! Kan det bero på att det kostade 100:- att gå in? Det blir mycket för en familj med två barn... vi hade band iaf. så JAG fick gå bakvägen men det var nog många som kanske inte skulle vara där...?

Nästa helg är det i Södertälje...kanske ses vi där...

Glöm inte att dela med dig av erfarenheterna!!!!

Kom in och ge oss tips och råd ang HÄST- OCH RID-UTRUSTNING!!!!! HAR DU FÅTT TAG PÅ JORDENS KAP??? Ett TÄCKE som håller ialla väder???

Ridstilar/ryttarkänsla

Visst ska man försöka rida snyggt...men...vad är bäst en ryttare som rider stelt för att rida"snyggt" eller en som slappnar av och dessutom vinner??? Inte vet jag men om man tävlar gör man väl det för att vinna eller? Kostar rätt mycket att åka många mil och betala dyra uppstallningar och annat bara för att tävla "mot sig själv"????

John Hickey-the one and only

En formidabel ryttare som bevisar att alla hästar kan hoppa vad som helst bara rätt pilot styr på resan!!! Han är inte bara ryttare utan även en bra tränare!!!!

Nu är det helg...

Ska nog ta mig till strömsholm för att se loppan...Antonia Lönberg hoppa stor häst!!


GRANNOX- hopphästen som blev dressyrhäst


134868-9


GRANNOX
En vacker vinterdag stod han bara där...den vackraste och snällaste hingst jag sett!
Det var på Frötuna jag såg honom första gången; när hans ägare Åsa Lundemo släppte han i fållan...
Nu är det Siv Birgersson som tävlar honom i dressyr och han klarar det galant... Om jag skulle betäcka så blev det Grannox jag skulle välja...

oberon

oberon
Oberon-vacker som få!!

Strömsholmstävlingen

Har hört att det blir många fina stjärnor på tävlingen i helgen!!! Kan vara värt att se!!! Det kommer att bli strid på kniven helt klart.
Ska väl ta mig dit antar jag....
Min g:a adept ska ju dit, Antonia Loppan Lönberg. Hon har ju blitt stor nu och ridit sin sista tävling på ponny. Skönt ?? ...tycker nog många därute, det blir ju mindre konkurrens då.!!!!!!!

Jag har sett Loppan sen hon åkte runt på sina första ponnies; Fridde, Bonnie och lilla Hilding Vilding....
Nu är hon en ryttare som vunnit det mesta på ponny och nu får folk se upp på hästtävlingar!
Vi får hoppas att det går bra på strömsholm i helgen!!!!

Mugg

Nu är muggen här...eller det har den väl varit länge men vi har inte bloggat detta. Av erfarenhet kan jag säga att mugg likväl som kolik kan komma av olika orsaker och ibland vet man varför och annars har man ingen aning.
Det verkar vara så att muggen är mer ett symptom än en sjukdom i sig.

En bekant hade problem med sin halvblodsvalack som hade muggen mer eller mindre året om så lera och faktot att det är svårt att hålla rent i karleden gick bort. Hon provade att plocka bort havren ur foderstaten och la in korn istället och gav mer e-vitamin och muggen gav äntligen med sig.
Även b-vitaminbrist verkar ge samma symptom, och efter att hästen getts b-vitamin så har muggen gett sig.
En annan orsak till mugg är bortklippt hovskägg....det finns ju en orsak till att det finns där...för att tranportera bort svett (innehåller salt=fräter) och lera (smågruskorn "slipar" småsår i skinnet som infekteras). Man kan ju titta på ett kallblod som har sina hovskägg var de vistas i för natur och hur de används.
Har man leriga hagar så får man var extremt noga när man spolar benen så man inte spolar in gruset mot huden, detta blir ju förödande när man sätter på skydd ovanpå detta!

stackers mig!!

Jag hade plitat på min blogg och skulle publicera "-----botta" JÄTTEBOTTA!!! Jag får börja frn början!

Olympia/ TTshowjumpers

Olympia/ TTshowjumpers
Här är Olympia imp. danmark ! Hon har verkligen svarat på vårat träningsupplägg och är så fin. Jag trodde inte att hon kunde få en sån överlinje. Jättekul att se när hästarna utvecklas åt rätt håll. Han är duktig vår ryttare.

DAKIR

DAKIR
Har du hört att detta är en bror till Wild Thing?